Advocaat

Mr. Annemieke Kwaaitaal-Robbers

Mr. Annemieke Kwaaitaal-Robbers (1981) is de oprichter van Kwaaitaal Familierechtadvocatuur & Mediation. Zij studeerde aan de Universiteit Leiden Nederlands recht en Internationaal en Europees recht. Annemieke heeft ook nog aan de Université Jean Moulin III te Lyon gestudeerd.

Annemieke behandelt zaken met betrekking tot het personen- en familierecht. Hierin is zij gespecialiseerd: gedurende twee jaar heeft zij met goed gevolg een postdoctorale opleiding gevolgd, noodzakelijk om lid te worden van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators. Hierdoor mag zij zich met recht specialist noemen. Momenteel is Annemieke nog in opleiding voor scheidingsmediator. Deze opleiding verwacht zij op korte termijn af te ronden.

Ervaring

Annemieke is haar carrière in 2008 begonnen bij een groot internationaal advocatenkantoor, alwaar zij zich bezig hield met ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Annemieke merkte al snel dat dit niet de reden was om advocaat te worden: het mensen verder helpen, ontbrak. Met die wens is Annemieke terecht gekomen bij een klein kantoor in Haarlem. Annemieke heeft zich hier ontwikkeld tot een allround advocaat, waarbij zij adviseerde over arbeidsrecht, huurrecht, ondernemingsrecht en personen- en familierecht. Met dat laatste rechtsgebied had Annemieke een klik. Zij heeft zich hierna verder kunnen specialiseren in personen- en familierecht bij een groot regionaal advocatenkantoor. Op 1 juli 2016 heeft Annemieke haar eigen kantoor opgericht.

Met haar brede ervaring is Annemieke goed in staat op alle vlakken van echtscheiding of verbreking samenleving, maar ook de nasleep van de echtscheiding, goed te begeleiden. Annemieke probeert altijd eerst in overleg tot een passende oplossing te komen. Indien dat gegeven de omstandigheden niet mogelijk blijkt, zal Annemieke niet aarzelen een procedure te starten. Zij procedeert regelmatig bij de rechtbank en aan het gerechtshof.

Annemieke is zich zeer bewust van de (emotionele) gevolgen van echtscheiding en vindt het heel belangrijk dat er voldoende aandacht is voor de kinderen.