APK check relatie en goede voornemens

In de advocatuur en mediation praktijk zien wij dat het aanbreken van een nieuw jaar vaak gepaard gaat met een hausse aan echtscheidingsverzoeken. Blijkbaar heeft een sluimerende wens tot beëindiging van de relatie zich ontpopt tot een nieuwjaarsvoornemen in uitvoering.

Dit roept de vraag op of het niet verstandiger zou zijn om, voor het zo ver is, een ander goed voornemen met stip bovenaan de lijst te zetten: een algemene periodieke keuring van de relatie.

Praat dus met jouw partner, en neem hier de tijd voor.

Ga het gesprek aan met elkaar en bespreek met elkaar hoe je je voelt in de relatie. Voel je je vrij om jezelf te zijn, of ervaar je belemmeringen daarin? Belemmeringen zullen besproken en opgelost moeten worden, want niet jezelf kunnen zijn is maar een beperkte tijd vol te houden. Daarbij zal je elkaar de vrijheid en ruimte moeten geven om gevoelens te uiten. Tijd nemen en ruimte maken zijn hierbij toverwoorden.

Bespreek met elkaar of je voldoende empathie ervaart bij de ander. Als dat niet het geval is (immers het is bekend dat voor sommige mensen empathie lastig kan zijn) overleg dan hoe dit dan wel kan. Dit zal ook helpen om elkaar te steunen in crisissituaties die zich in iedere relaties voordoen. Denkt u maar eens aan sterfgevallen in de familie, het verlies van een baan of een ziek kind. Teamwork is dan essentieel.

Om een lang verhaal kort te maken: voorkomen is beter dan genezen. Maar soms de echtscheiding niet te voorkomen. En dan is het fijn als je in goed overleg uit elkaar kunt. Daarvoor zal er een aantal zaken geregeld moeten worden en is een goede juridische afwikkeling van groot belang.

In dat geval staat wij voor u klaar om u hierbij te helpen. Overleg met de hulp van een kundig mediatior voorkomt veel ellende later, zodat een vechtscheiding u bespaard blijft.

U kan met ons kennis komen maken via een gratis intake gesprek. Ook een goed voornemen!